Zwembad De Trits is een klant van het eerste uur, aldus Jan de Boer, directeur van WaterVision. In het sportbad hebben we onlangs de oude LED zwembadlampen van onze eerste generatie vervangen door kleurwisselende en mediteraan blauwe LED onderwaterschijnwerpers. Deze zijn voorzien van de allernieuwste LED technologie en kenmerken zich door een heldere kleurweergave en een laag energieverbruik.

Continue innovatie

Met onze LED zwembadverlichting, voor onder- en boven water, optimaliseren wij de lichtkwaliteit en de sfeerbeleving in zwembaden. Tegelijkertijd streven wij voortdurend naar een lichtoplossing met een optimale lichtopbrengst/watt verhouding, voor de hoogste energie-efficiëntie. In zwembad de Trits zorgen onze lampen voor een ware metamorfose met een spectaculair resultaat.

Uitbreiding LED sfeerverlichting zwemhal

Al eerder heeft WaterVision verlichting van het tegelmozaïek op de zijwand gerealiseerd met behulp van compacte 18Watt LED spots. Door de nauwkeurig afgestemde kleurwisselingen lijkt het mozaïek 'tot leven' te komen. De palmbomen bij het recreatiebad worden nu sfeervol verlicht met CrystalColor LED spots. In de lichtkoepel boven het recreatiebad zorgen Spring White LED spots voor de verlichting van de betegelde zijmuren achter de speelobjecten zodat hier 's avonds en levendig perspectief ontstaat.
Bijzonder is het speciale licht boven de badmeesters post. Dit zachte, groene licht activeert het 'mesopische zicht' (nachtzicht), hierdoor ontstaat er bij de balie goed zichtlicht terwijl het toch sfeervol is.

Hogere attractiewaarde door kleurwisselingen

Door middel van een smartphone app of een eenvoudig te bedienen wandpaneel, kunnen in de verschillende baden diverse voorgeprogrammeerde lichtscènes worden geactiveerd.
"We zien dat in zwembaden de trend van gekleurde LED zwembadverlichting zich verder doorzet. Waar voorheen uitsluitend vanuit het oogpunt van energiebesparing werd gekozen voor LED onderwaterverlichting zijn nu ook de kleurwisselende LED verlichting populair. Een bad met een prettige zwembeleving krijgt simpelweg meer bezoekers", zegt Jan de Boer.

Recyclebare LED armaturen

Alle WaterVision LED armaturen (WV15) zijn geschikt voor hergebruik. Zo zullen ook de behuizingen van de oude LED lampen uit de Trits weer worden ingezet. Hier is ons productieproces ook op ingericht. Dit betekent dat we maximaal inzetten op duurzaamheid en behoud van het milieu.