De kernreactor in Petten kiest opnieuw voor WaterVision. WaterVision vernieuwt de onderwaterverlichting in de kernreactor die 14 jaar eerder geplaatst is. De kernreactor is in tegenstelling tot de meeste kerncentrales geen energiecentrale om elektriciteit op te wekken, maar wordt gebruikt voor onderzoek, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen.

Petten reactor 960x360

Volledig aangepast

Ongeveer 14 jaar geleden heeft WaterVision de eerste onderwater LED-verlichting geleverd aan de Kernreactor in Petten. Het probleem destijds was dat de lampen onder water frequent stuk gingen door de bijzondere omstandigheden in de kernreactor. WaterVision heeft de lampen speciaal aangepast aan deze omstandigheden. Zo zijn de lampen hermetisch afgesloten (IP68), zodat niets de behuizing in kan komen en uit kan komen. De lampen zijn geschikt gemaakt voor gebruik in een radioactieve omgeving. Nu, 14 jaar later, heeft WaterVision de CrystalColor 5 lampen geüpgraded met de nieuwste LED-technologie voor het zichtbaar maken van o.a. labels in het reactorbassin voor automatische identificatie van de objecten.

Zuiver H2O

Het water in het aluminium bassin van de kernreactor bestaat uit zuiver H2O. WaterVision heeft hiervoor speciaal licht ontwikkeld dat uiteindelijk de basis vormt voor haar onderwater Ledverlichting voor zwembaden. Deze zo genoemde en ongeëvenaarde NanoPower® technologie zorgt voor een optimale samenwerking tussen de verschillende componenten van de lamp en een optimalisatie van de lichtfrequenties. Hierdoor voert het licht door het gehele bassin.

NRG

In Petten staat één kleine kernreactor – op het grondgebied van de EU – die sinds de jaren zestig in gebruik is. De hoge flux reactor wordt geëxploiteerd door NRG en is eigendom van de Europese Unie. NRG is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener die o.a. medische isotopen produceert die zijn bedoeld voor de productie van geneesmiddelen voor de bestrijding van kanker. De bijna 500 medewerkers hebben hoogwaardige kennis en zijn innovatief. De onderneming werkt voor en met partners in de gezondheidszorg, de energiemarkt, de industrie, overheden en de wetenschap.

Kernreactor collage