De fusiegemeente Oldambt is sinds jaren een uitstekende relatie van WaterVision. Milieuvriendelijkheid, besparing en duurzaamheid zijn belangrijke begrippen in de gemeente en gaan hand in hand met de waarden van WaterVision. Onlangs is het zwembad in Finsterwolde grondig gerenoveerd en voorzien van nieuwe LED onderwaterschijnwerpers.

 De Hardenberg Finsterwolde

Gemeente Oldambt

De gemeente Oldambt is een fusiegemeente in Oost-Groningen en ontstaan in 2010 uit de samenvoeging van de gemeentes van Scheemda, Winschoten en Reiderland. In totaal wonen er ongeveer 38.000 inwoners in de gemeente. Er bevinden zich drie zwembaden die allemaal voorzien in een andere behoefte. Zo is er het binnenzwembad “De Hardenberg” in Finsterwolde dat onderdeel uitmaakt van een volledig sport- en scholencomplex en wordt ingezet voor diverse doeleinden, zoals schoolzwemmen en recreatiezwemmen. In Winschoten is er een 6-baans 25 meter bad waarin diverse wedstrijden worden gezwommen en is er in Scheemda een buitenzwembad dat in de zomer uitstekend dienst doet voor badgasten. ‘De Hardenberg’ is onlangs gerenoveerd en voorzien van de nieuwste LED technologie onderwaterschijnwerpers.

De Hardenberg vernieuwt

Zwembad “De Hardenberg” in Finsterwolde is in 1975 gebouwd en is door de jaren heen altijd prima onderhouden. Onlangs echter is er door de gemeente fors geïnvesteerd in een grondige renovatie waarbij onder andere de volledige ‘bak’ van het zwembad vernieuwd is en voorzien is van nieuw tegelwerk. In de oude bak van het zwembad waren RGB kleuren LED onderwaterschijnwerpers van WaterVision gemonteerd en hebben altijd uitstekend dienst gedaan. Inmiddels zijn deze RGB kleurenlampen vervangen door RGBxW kleurenlampen. “Omdat wij zeer tevreden zijn over de lampen van WaterVision hebben wij tijdens de renovatie van de bak gelijk rekening gehouden met de locatie en maat van de onderwaterlampen. Zo zijn ze nu helemaal geïntegreerd in het tegelwerk en steken ze niet uit,” verteld Arjan Knaapen, bedrijfsleider Zwembad bij de gemeente Oldambt. “De onderwaterschijnwerpers zitten nu vlak op de muur, waardoor we nu zelfs de mogelijkheid hebben aangegrepen om bij het deel van het zwembad met de beweegbare bodem, lampen de plaatsen,” aldus Knaapen.

Verhoging van sfeer en veiligheid

Zwembad De Hardenberg wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Mede daardoor is er reeds in het verleden gekozen voor kleurenverlichting. Zo kunnen de kleuren traploos overgaan in andere kleuren door middel van de Color Comopser en kan voor iedere toepassing de juiste sfeer gecreëerd worden. De oude RGB lampen zijn onlangs vervangen door nieuwe RGBxW LED lampen in samenwerking met Borg techniek uit Winschoten en bevatten de nieuwste technologie. Zo kunnen er nu ook pasteltinten gecreëerd worden en is er een extra ‘wit-kanaal’ toegevoegd dat zorgt voor kristal heldere kleuren en goede zichtbaarheid. “Door het extra wit laten we de lampen nu de hele dag aanstaan. Dit bevordert niet alleen de sfeer in de gehele ruimte, maar maakt de situatie in het bad nu nog veiliger. Zwemmers zijn nu immers beter zichtbaar,” legt Knaapen uit. “Ook klanten reageren zeer positief op de nieuwe lampen; we hebben het hele bad opgeknapt, maar wat men echt opvalt is de verlichting, dat maakt het verschil”, zegt Knaapen.

 

De fusiegemeente Oldambt is sinds jaren een uitstekende relatie van WaterVision. Milieuvriendelijkheid, besparing en duurzaamheid zijn belangrijke begrippen in de gemeente en gaan hand in hand met de waarden van WaterVision. Onlangs is het zwembad in Finsterwolde grondig gerenoveerd en voorzien van nieuwe LED onderwaterschijnwerpers.