Op 6 juli is in het Texelse De Cocksdorp het nieuwe zwembad van Vakantiepark De Krim geopend. Precies tien maanden daarvoor begon de sloop van het oude zwembad. Voor De Krim was de geplande openingsdatum erg belangrijk, met het oog op de piekdrukte op Texel in de zomervakantie. WaterVision heeft zich samen met De Krim en alle andere partijen maximaal ingespannen om een prachtige sfeer neer te zetten én natuurlijk om de deadline te halen. Met schitterend succes.

 

de krim 960x360

 

krim zbb 310x160

Zwembad van het jaar!

Op 11 oktober vond de ZwembadBranche Dag plaats. De dag werd afgesloten met de uitreiking van de ZwembadBranche Awards 2017: een Gouden Zeepaardje. In totaal hebben meer dan 150 accommodaties meegedaan aan de verkiezing. De winnaar is bepaald door middel van een onafhankelijk onderzoek onder gasten van de deelnemende zwembaden. Aan de hand van een vragenlijst konden gasten verschillende aspecten van het zwembad beoordelen. In totaal zijn er zo’n 5.000 beoordelingen uitgebracht. Het zwembad op Vakantiepark De Krim heeft de award voor ‘Zwembaden als onderdeel van een vakantiepark, fitness, sauna of hotel’ gewonnen.

Het nieuwe zwembad van De Krim ontving prachtige beoordelingen. Vooral de accommodatie, de algehele sfeer en de vriendelijkheid van de medewerkers zijn met hoge cijfers beoordeeld. Frank de Laat, manager van het zwembad, is verguld met de prijs:

                                    “Extra leuk is dat het nieuwe zwembad
                                     pas een paar maanden open is
                                     en nu al een prijs heeft gewonnen.”
                                                               - Frank de Laat, manager van De Krim, Texel


Voor De Krim kwam de verkiezing op een goed moment. De Laat: “Het geeft ons extra inzicht in de ervaringen van onze gasten in ons nieuwe zwembad. We zijn erg blij dat zij zo tevreden zijn en we zijn natuurlijk erg trots op deze award in de vorm van een gouden zeepaardje.”

WaterVision verzorgt het licht
Het nieuwe zwembad is in alle opzichten nieuw. Er is volop waterpret te beleven met onder andere drie waterglijbanen, een wildwaterbaan en een ‘indoor spraypark’ voor de jonkies, geheel in Texelse stijl. Daarnaast is het zwembad modern, duurzaam en milieuvriendelijk gebouwd. Achter de schermen zijn hedendaagse technieken gebruikt om zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. De onder- en bovenwaterschijnwerpers van WaterVision behoren tot de meest sfeerbepalende, innovatieve en energiezuinige verlichting die op dit moment te krijgen is.

Maximale flexibiliteit van WaterVision
In het bouwproces konden objecten op het laatste moment nog worden aangepast of verplaatst, daar moest rekening mee worden gehouden. WaterVision heeft daarom een unieke, universele manier van bovenwaterverlichting toegepast: ál het licht komt van hoog in de kolommen. Een samenspel van spotlights en floodlights bieden de mogelijkheid om het licht tot op het allerlaatste moment te configureren en qua sfeer en lichtopbrengst in te stellen. Ieder te verlichten object is bereikbaar voor de spots. Daarbij zorgen breedstralende floodlights voor gelijkmatige verlichting van grote oppervlaktes, terwijl spotlights de aandacht richten op objecten en looppaden. Het resultaat is een perfect verlichte ruimte.

                                    “Alle betrokken partijen hebben de
                                     afgelopen maanden met man en macht
                                     gewerkt om de deadline te halen.
                                                               - Iwan Groothuis, Directeur van De Krim, Texel


In combinatie met de onderwaterverlichting in de bassins en daglicht vanaf de raampartijen aan de zijkanten, levert dit een bijzonder sfeervolle atmosfeer op. Minstens zo belangrijk is dat deze werkwijze WaterVision in staat stelde om de geplande openingsdatum te halen. Toen Menno Siebinga op 6 juli samen met zijn kinderen van de familieglijbaan door het lintje roetste, was de officiële opening een feit en kon iedereen tevreden toekijken. Een paar maanden later werd De Krim verkozen tot zwembad van het jaar 2017. Gefeliciteerd!

Foto’s en bronnen: WaterVision, Zwembadbranche, krim.nl, Noordhollands Dagblad, Texelse Courant