Prestigieuze art deco "Piscine Molitor" in Parijs verlicht door WaterVision

Piscine Molitor Paris, het bekende zwembad waar ooit 's werelds eerste bikini werd geshowd, is opnieuw open na 25 jaar. De hotelgroep Accor wil dat het weer één van de meest exclusieve plaatsen in Parijs wordt. WaterVision leverde de LED onderwaterverlichting in zowel het zomer- als het winterbad.

Na een twee jaar durende renovatie zijn de deuren van het legendarische zwembad weer open onder de naam van een vijfsterren hotel behorend tot de M Gallery groep van Accor.

Energie-efficiënte LED-techniek onder water

In zowel het zomer- als het winterbad wordt de energiebesparende LED techniek ingezet met behulp van de WaterVision LED onderwaterverlichting. Het winterbad, met een lengte van 33 meter, wordt onder water verlicht door 14 stuks WV.19 LED onderwaterschijnwerper in de lichtkleur Bright White die achter een glasvenster in de zwembadwand zijn geplaatst. Het zomerbad, met een lengte van 46 meter, wordt verlicht door 16 stuks WV15 ColorWave Gold LED onderwaterschijnwerpers die voor spectaculaire kleurenwisselingen kunnen zorgen om zo het zwembad om te toveren in een kleurrijke ambiance.

Het Molitor zwembad werd in 1929 geopend door olympische zwemkampioenen Johnny Weissmuller en Aileen Riggin Soule. Het bleef lang beroemd door zijn Art Deco interieur en de eerste bikini die er na de Tweede Wereldoorlog verscheen. Na de sluiting in 1989 wordt het gebouw opgenomen op de lijst van historische monumenten. Het vervallen gebouw wordt een feest voor de graffiti-artiesten.

De mooie bright white lichtkleur van de LED onderwaterverlichting draagt bij aan de allure die het complex wil uitstralen. Daarnaast creëren de RGBW kleurenwisselaars in het buitenbad een magische atmosfeer, zegt Gregory Turpault, vertegenwoordiger van WaterVision in Frankrijk.

Molitor art voor de renovatieMolitor winterbadzwembad Molitor in Parijs verlicht met LED